A második hét végén előkapva a fényképezőgépet a következő látvány fogadott:
A saláták szemmel láthatólag megsínylették a szabadidőm hiányát és ültetésért kiabálnak tüntetőleg elhasalva 😀 A többi növény már az elején megszokta a várakozást, így még jól érzik magukat. Nem tétlenkedhetek, elő a cserepekkel és ültetés.
A tálcából kivéve a kis növényeket láthatóvá váltak a szivacskockán átfurakodó gyökerek:
Az ültetést kis 1,2 literes műanyagcserepekbe perlittel kevert laza szerkezetű palántafölddel végeztem. Eredetileg kókuszrosttal akartam a talaj víztartó képességét javítani, csak elfelejtettem, hogy nincs itthon, így maradt a perlit. Majd amikor nagyobb cserépbe ültetem őket, akkor rendesen odafigyelek az ültetőközeg javítására is. Ültetést követően jó alaposan belocsoltam őket a First Feed és EM-Bio keverékéből álló koktéllal.
Mire végeztem az 5 db Balkonstar paradicsom, 3 db Tépősaláta, 4 db Endíviasaláta és 4 db Scotch Bonnet Orange paprika ültetésével be is borult az ég és elkezdett szakadni az eső. Fentről is bőszen támogatják a kis hobbim…a tavalyi évhez hasonlóan azóta nagyítóval kell keresni a napsütést, helyette viszont van orkán erejű szél és vízszintesen hulló eső. Mindenki tudja, hogy mennyire jót tud tenni a pár centis kis sarjadékoknak 🙂
Így ha éjszakára mindig behurcoltam őket, nappal pedig próbáltam kitalálni, hogy milyen idő lesz és ha jónak tűnt kiraktam őket, ha nem akkor maradtak az ablakban. A ki nem kelt paprikamagokat – 7Pot chocolate és a Purple Jalapeno – még tálcástól visszatettem a konyhaablakba, ki kell azoknak is jönni – lehet ezek a fajták több időt igényelnek.
Azóta eltelt egy hét, a saláták elég érdekesen reagáltak erre a ki-be hurcolgatásra, érdekes alakot öltöttek. Gyanítom, hogy amikor bent voltak, akkor a légmozgás hiánya nem engedte, hogy megerősödjenek, illetve kint meg a másik véglet volt 🙂
A szaporító tálcában a maradék magok is mind kijöttek, így csak lesz 3 féle, 3 színű paprikám.
Remélem a következő bejegyzésem nem a paprikaszüretkor lesz… 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: